Kan vliesbehang op vliesbehang?

In dat geval vraag je je misschien af of je het vliesbehang over het oude behang kunt plakken. Het antwoord is kort en bondig: nee, dat is (helaas) geen goed idee.

Wat is het verschil tussen glasvezel en Glasvliesbehang?

Glasweefsel behang bestaat uit gewoven glasvezel. Dit zorgt voor een zeer sterke structuur. Hierdoor is het iets dikker en stootvaster dan glasvlies. Glasweefsel is bovendien makkelijker van de muren te verwijderen dan glasvlies en het is stabieler op buitenhoeken.

Wat is het verschil tussen glasvlies en Renovlies?

Verschil glasvlies en renovlies in het kort Renovlies is gemaakt van papier, terwijl glasvlies van glasvezels is gemaakt. Renovlies is net zo strak als stucwerk. Glasvliesbehang kan dit ook zijn, maar je kunt ook kiezen om een licht reliëf aan te laten brengen. Renovlies is sterker en stootvaster dan glasvliesbehang.

Welke ondergrond voor vliesbehang?

Vliesbehang kun je binnenshuis op alle behangklare ondergronden aanbrengen. De ondergrond moet glad zijn, gaten opgevuld en mag geen grote kleurverschillen hebben. Vliesbehang kan een beetje doorschijnen.

Wat is beter glasvezelbehang of vliesbehang?

Het grootste verschil tussen glasvezelbehang en vliesbehang is dat glasvezelbehang een motief/patroon bevat. Glasvezelbehang wordt voornamelijk gekozen bij het behangen van de wanden van bestaande woningen, omdat er hier weinig risico is met werken. Dit betekent dat er minder snel scheurtjes in de wanden komen.

Is glasvezelbehang gevaarlijk?

Glasvezel kan gevaarlijk zijn. Glasvezels kunnen de huid, ogen en de luchtwegen irriteren. De mate van gevaar wordt bepaald door de scherpte van de glasdeeltjes en door de grootte van de glasvezel: hoe kleiner de deeltjes des te dieper deze in de longen kunnen doordringen, dus des te gevaarlijker.

Is Renovlies makkelijk te verwijderen?

Anders dan gewoon behang is renovlies verwijderen naar verhouding makkelijker. Waar ‘gewoon’ behang tot in den treuren gestoomd dient te worden en constant in kleine stukjes scheurt is dit bij renovlies behang verwijderen niet het geval.

Welke ondergrond voor behang?

De ondergrond Een glad gestucte geverfde muur of een muur die behangen is met een glad behang zijn perfecte muren voor het plakken van behangdecoratie. Een behang met een reliëf of glasvezel zijn ook prima als ondergrond te gebruiken. Soms zit er granol, spagtelputz op de muur of structuurverf.

Welke voorstrijk voor vliesbehang?

Vliesbehang kan een beetje doorschijnen. Zorg er daarom voor dat je je wanden vóór het behangen met vliesbehang verft met een gepigmenteerde behangvoorstrijk. Gebruik voor het behangen van vliesbehang uitsluitend speciale behanglijm voor vliesbehang.