5393 4B nedir?

Bilindiği üzere, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’ nun 49. maddesine ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanun’unun 4B maddesine göre; belediyelerde, bakanlıklarda ve bakanlıklara bağlı kuruluşlarda norm kadro karşılığı, istisnasız ”tam zamanlı” olarak çalışan, mimar, mühendis, avukat, hemşire, programcı, çözümleyici, tekniker …

Sözleşmeli devlet memuru nasıl olunur?

Sözleşmeli personel olarak çalışmak isteyen vatandaşlar, çalışmak istedikleri belediyeye bizzat giderek öz geçmişlerini bırakarak başvuru yapabilmektedir. Başvuru yapmanın bir diğer yolu ise, yine çalışılmak istenen belediyenin internet sitesi üzerinden başvuru talebi oluşturmaktır.

Kadro karşılığı sözleşmeli personel ne demek?

Personelin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde ihdas edilmiş bir memur kadrosuna sahip olduğu, ancak aynı zamanda sözleşme ile çalıştırıldığı bir sözleşmeli personel alt istihdam biçimidir.

Sözleşmeli personel kurumlar arası geçiş yapabilir mi?

Kurumlar Arası Nakil Yok Düzenlemede, sözleşmeli personelin kurumlar arası yer değişikliği yapamayacağı açık olarak yer almıştır. Buna göre Sağlık Bakanlığında çalışan 4/B`li örneğin Milli Eğitim Bakanlığına geçemeyecektir. Burada en önemli husus belediye ve üniversitelerde çalışanlardır.

4-b liler ne kadar maaş alıyor?

2022 4-B Sözleşmeli Personel Maaşları 4/b sözleşmeli Büro personeli (lisans) 6.326,06 TL 4b sözleşmeli Çocuk Gelişimcisi (lisans) 7.255,65 TL 4b sözleşmeli Destek personeli (lise ) 5.572,00 TL 4b sözleşmeli Din görevlisi 6.453,00 TL 4b sözleşmeli diyetisyen ( lisans) 7.460,00 TL 4b sözleşmeli ebe( lisans) 7.460,00 TL.

4-B sözleşmeli personel kimleri kapsıyor?

Eskiden Bağ-Kur olarak bilinen 4B, SGK memurlarını kapsayan bir sigorta koluydu. Günümüzde ise Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında bulunur ve kariyer meslek grupları dışında kalan meslekleri kapsar. Bunlar doktor, mühendis, güvenlik görevlisi, teknisyen gibi çeşitli meslek gruplarıdır.

Sözleşmeli memur kaç yıl?

Sözleşmeli personel 3 yıl görev yaptıktan sonra kadrolu personel, kadrolu devlet memuru statüsüne geçmektedir. Sözleşmeli personel atandıktan sonra 3+1 yıllığına atandıkları kurumda çalışacaklardır.

Devlet neden sözleşmeli personel alır?

Sözleşmeli personel; yıllık program, kalkınma planı, iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi aynı zamanda işbirliği için şart olan, zaruri hallere münhasır olmak üzere özel meslek bilgisiyle ihtisasına ihtiyaç gösteren geçici işlerde çalıştırılır.

Kadro karşılığı sözleşmeli personel ücretlerini kim belirler?

MADDE 8 – (1) Sözleşmeli personelin aylık brüt sözleşme ücretleri, ilgililerin kadro unvanları ve dereceleri dikkate alınarak, aşağıdaki taban ve tavan ücretleri arasında kalmak üzere, Başkan onayı ile tespit edilir.

Sözleşmeli personel kadroya nasıl geçer?

Sözleşmeli personel 3 yıl görev yaptıktan sonra kadrolu personel, kadrolu devlet memuru statüsüne geçmektedir. Sözleşmeli personel atandıktan sonra 3+1 yıllığına atandıkları kurumda çalışacaklardır. Bu konuda Sözleşmeli personelin çalıştırılmasına ilişkin esaslarda belirtilmiştir.

Sözleşmeli personel başka bir sözleşmeli pozisyona başvurabilir mi?

MADDE 5 – (1) Bir sözleşmeli personel pozisyonundan diğer bir sözleşmeli personel pozisyonuna yer değiştirme veya unvan değişikliği suretiyle atanmak üzere yerleştirmeler yılda bir kez, ilk defa ve yeniden atanmak üzere sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirmeler ise yılda en fazla üç kez yapılabilir.

Aday memurken başka kuruma geçebilir mi?

Aday memur bağlı olduğu kurum dışındaki bir kuruma nakil yoluyla atanamaz. Ancak 657 sayılı DMK’daki bu hüküm kişinin adaylık süreci bitmeden başka bir kuruma sınava girmeden geçmek isteyen memurlara ilişkin olarak değerlendirilir.